Lipóti Pékség Széchenyi téri és Anna-kúti üzletének hálózati felújítása

Az idei évben ügyfeleink között köszönhetjük a Lipóti Pékség két szegedi üzletét! Az üzletekben ezentúl nemcsak a friss pékáru, hanem gyors wifi hálózat előnyeit is élvezhetik a betérő vásárlók.

Korábbi tapasztalat alapján választottak bennünket

A Lipóti Pékségben egy régi ismertség alapján kértek fel bennünket a hálózatfejlesztési munkálatok elkészítésére. A közelmúltban történt tulajdonosváltást követően a Display Computer egy régi ügyfele vette át a két Pékség irányítását, amely során többek között a hálózat és informatikai rendszer teljes felújítása mellett döntött. Nagy elismerés ez számunkra, hiszen ezek szerint régi partnerünk korábbi munkáinkkal is elégedett volt, aki ezúttal ismét ránk bízta az informatikai hálózatot.

Megváltozott igények az elmúlt évtizedben

Sokan gondolják úgy, hogy a komolyabb informatikai hálózatokra csak a közepes és nagyvállalatoknak van szükségük. A mikro- és kisvállalatokra, valamint kiskereskedelmi üzletekre pedig úgy tekintenek, mint ahol egy lakáshoz hasonlóan egy internetszolgáltatásra és wifi routerre szükség van.

Azonban az elmúlt 10-15 évben a kiskereskedelmi üzletek esetén olyan szolgáltatások folyamatos működése vált alapvető elvárássá, amelyek már jelentős informatikai és hálózatfejlesztési szaktudást igényelnek. Egyszerre kellett biztosítani az online pénztárgép, a belső hálózat, az ügyfelek által használt nyilvános hálózat, a kamerás megfigyelőrendszer, valamint a riasztó rendszer (külső és belső fenyegetettségek) zavartalan működését. Sőt, az ügyfelek és a személyzet által használt nyilvános és belső hálózat esetén egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a kívülről érkező vírustámadások megfékezésére, így az utóbbi időben vállalkozásunk szolgáltatásai között is előtérbe kerültek az adatbiztonsági kérdések. Ezek miatt manapság egy kiskereskedelmi üzlet hálózatának fejlesztése messze túlmutat azon, hogy egy ismerősünket vagy valamelyik rokonunkat kérjük meg az „internet beállítására”.

Kis pékség, magas elvárások

Az új informatikai hálózat kiépítésével kapcsolatban az egyik legfontosabb elvárás az volt az ügyfelünk részéről, hogy kizárólag a Pékség zárását követően lehet a munkálatokat elvégezni, hogy munkaidőben a szegediek zavartalanul vásárolhassanak az üzletben. Így a megvalósítást úgy kellett elvégezni, hogy az erre kijelölt napon zárást követően munkatársaink megkezdhessék a munkálatokat és azokat reggelig be is tudják fejezni. Ez nem ritka kisebb üzlethelyiséggel rendelkező vállalkozásoknál, több ügyfelünk esetén is csak így oldható meg a zavartalan működés.

Az új hálózat beüzemeléséhez előzetesen megkerestük az informatikai hálózat hibáit. Számos olyan problémát is feltártunk, ami miatt a hibás gyengeáramú kábeleket újrakábelezése vált szükségessé, valamint több olyan IT eszköz is megtalálható volt az üzletben, amelyek a gyors hálózati kommunikációt korlátozták, valamint potenciális veszélyt jelentettek a kívülről érkező vírustámadások miatt. Így a vállalkozás adatai (elektronikusan tárolt számlák és ügyféladatok) bármikor elveszhettek volna.

Mivel az üzletben rendszeresen szükség van takarításra, így a hálózat kiépítése során a Display Computer munkatársainak arra is figyelni kellett, hogy ne legyenek kábelek és informatikai eszközök a föld közelében, hiszen azokat rendszeresen tisztítani kell. Emiatt a kábeleket és eszközöket úgy helyeztük el, ahol nem zavarják az üzletben zajló munkamenetet.

A meglévő kamerák javítása is szükségessé vált, míg néhány korábbi meghibásodás miatt nem működött, addig voltak olyan kamerák is, amelyek egyszerűen csak nem voltak beüzemelve. Ennek megfelelően a teljes kamerás megfigyelőrendszer telepítését és a biztonsági hálózathoz való integrálást elvégeztük.

A szegedi vásárlók azonban valószínűleg az ingyenesen használható wifi hálózat előnyeit érzékelik leginkább, ami a munkálatok elvégzését követően mindkét üzletben teljes lefedettséget és gyors adatsebességet nyújt számukra. Kételkedik ebben? Látogasson el a szegedi Lipóti Pékség Széchenyi téri és Anna-kúti üzletébe és tegye próbára az általunk telepített ingyenes wifi hálózatot! Elégedett az eredménnyel? Szeretné, hogy vállalkozásában is hasonlóan gyors legyen az internetszolgáltatás? Kérjen tőlünk ingyenes konzultációs lehetőséget és ismerje meg, hogyan tudjuk vállalkozása hatékonyságát növelni informatikai szolgáltatásainkkal!