Irodai hálózatok KKV-k számára, elérhető áron

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy a mindennapi ügyvitel során az irodai hálózat zökkenőmentes működése kulcsfontosságú. Munkavállalóként a feladatok elvégzéséhez nélkülözhetetlenek, munkaadóként pedig kész rémálomként élheti meg, ha a munkatársak hálózati problémák miatt nem tudják vállalkozása ügyfeleit kiszolgálni.

Egy irodai hálózat álljon néhány vagy több tucat, esetleg több száz eszközből, bonyolult felépítésű, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan van kiépítve. Ez esetben is érvényes az általános javaslat,  hogy…

…a tervezés első lépéseként meg kell határozni, hogy milyen cél(oka)t kell szolgálnia a hálózatnak. Mire szeretnénk használni? Kik kapjanak hozzáférést a hálózathoz (belső szereplők és külső szereplők)? Az üzleti folyamataink mely részét szeretnénk a hálózatba integrálni? Milyen adatokat szeretnénk a hálózaton küldeni/tárolni?

Ismerősen hangzanak az előző kérdések? Egy KKV esetén ez jelentheti egy intranet kialakítását vállalkozáson belül, több nyomtatót és szkennert is csatlakoztatni a hálózathoz (a színes nyomtatókat esetleg csak néhány kolléga számára elérhetővé tenni), vagy akár egy saját levelezőrendszer integrálását is a hálózatba. De ezen kívül még számos olyan megoldás létezik, ami jelentősen hozzájárulhat a vállalkozás hatékonyságának növeléséhez. Bárhogy is döntünk az előző kérdésekben, az később hatással lesz a hálózat felépítésére és jogosultsági szintek kialakítására.

Tapasztalatok a KKV-k mindennapjaiból

Habár első olvasatra úgy tűnik, hogy a fentebb feltett hálózattal kapcsolatos kérdéseket könnyen meg tudjuk válaszolni, érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a széleskörű hozzáférés engedélyezése a hálózat egyes elemeihez milyen veszélyeket rejt magában. Sajnos rengeteg hiányossággal találkozunk új ügyfeleink körében, gyakran csak akkor keresnek meg bennünket, amikor már valamilyen megoldhatatlannak tűnő probléma lépett fel (elbocsátott munkavállaló továbbra is hozzáfért ügyfél adatokhoz, esetleg levelezéshez, stb.). A kevés alkalmazotti létszámmal működő vállalkozások esetén rendszeresen tapasztaljuk azt, hogy nincsenek kialakított jogosultsági szintek a hálózat használatára vonatkozóan, ami manapság már alapvető követelmény egy hálózat esetén.

Ez lehet a KKV részéről egyfajta kényelmesség, hiszen megbíznak a munkatársakban és így kevesebb fennakadással jár az adatok elérése (bárki számára), ugyanakkor rengeteg veszélyt is rejt magában ez az üzleti gyakorlat.

Több esetben fordult már elő, hogy potenciális ügyfelekkel folytatott előzetesen konzultáció során olyan hiányosságokat tártunk fel az informatikai hálózaton, amelyek lehetővé tették akár egy kezdő informatikus számára is, hogy a hálózatba belépve a munkatársak levelezésébe vagy akár a számlázással kapcsolatos adatokba is betekinthessen, továbbá azokat végérvényesen törölhesse.

Ilyen esetekben természetesen teljesen megdöbbennek a cégvezetők és aggódva kérdezik, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Irodai hálózatok elérhető áron

Most biztosan azt gondolja, hogy ezen informatikai hálózatok tervezését és kiépítését csak nagyvállalatok engedhetik meg maguknak. A valóság viszont az, hogy az elmúlt évtizedekben tapasztalt informatikai eszközök árának relatív csökkenése és az egyre fejlettebb szoftvereknek köszönhetően a hálózati tervezés és kiépítés is egyre több vállalkozás számára érhető el. Ezen előnyöket élvezik jelenleg szegedi és környékbeli KKV-k, akik mindennap megtisztelnek bizalmukkal bennünket.

Vállalkozásunk ügyfelei körében egyaránt megtalálhatóak a néhány főt foglalkoztató mikrovállalkozásoktól kezdve a nagyobb, akár 50-100 alkalmazotti létszámmal dolgozó vállalkozások is. Az ügyfelekkel folytatott egyeztetések során először közösen meghatározzuk, hogy az informatikai hálózatnak milyen célt kell szolgálnia, majd pedig azonosítjuk azokat a területeket, amelyek hatékonyságát segíteni lehet az informatikai hálózat kiépítésével/fejlesztésével. A tervezés során különös figyelmet fordítunk az adatbiztonsági és jogosultsági kérdésekre, mivel ezzel a későbbi visszaéléseket lehet megelőzni.

Történt már az Ön vállalkozása életében visszaélés hálózaton tárolt adatokkal kapcsolatban? Bizonyára szívesen megelőzte volna a problémát, ha tudja kihez tud fordulni ilyen kérdésekkel.

Lépjen velük kapcsolatba és tervezzük meg közösen az Ön vállalkozása számára az optimális informatikai hálózatot elérhető áron. A Display Computer a mai kor kihívásainak megfelelően technológiai és biztonsági szempontokból is a legkorszerűbb hálózatokat építi ki KKV-k számára.

TOVÁBBI RÉSZLETEK HÁLÓZATTERVEZÉSI SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL