Informatikai hálózat fejlesztése a Szent-Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben

A Display Computer az idei évet is hálózatfejlesztéssel kezdte. A hálózatfejlesztési projektmunkálatokat ezúttal a 2018-ban „Év Fürdője” címmel díjazott Szent-Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben kezdtük el, ami külön megtiszteltetés számunkra. Kollégáink nem először tervezetek hálózatot Mórahalmon, valamint a 2019-es évben több alkalommal is találkozhatnak munkatársainkkal a településen.

Idén is Mórahalom

Mórahalom nem ismeretlen vállalkozásunk számára. A gyógyfürdő szomszédságában fekvő Mórahalmi Colosseum Hotel**** komplexumában 2018 év végén terveztük újra és 2019 évben építünk ki olyan új wifi hálózatot, amely képes a folyamatosan bővülő vendégek igényeit és létszámát kiszolgálni. Ahogy a Hotel, úgy a Gyógyfürdő esetén is törekednünk kellett arra, hogy olyan időszakot válasszunk a hálózatfejlesztésre, amely nem korlátozza a vendégek kiszolgálását. Emiatt a hálózatfejlesztést több ütemben végzik cégünk munkatársai, amelynek utolsó szakasza várhatóan 2019. év végén zárul le.

Gyors növekedés, lassú hálózat

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy az informatikai eszközök az idő múlásával elavulnak. Ennek hátterében gyakran az adott informatikai eszközök szoftveres frissítéseinek elmaradása, vírustámadások vagy pusztán a megváltozott infrastruktúrális feltételek megváltozása áll.

A Szent-Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő esetén a rendelkezésre álló infrastruktúrát még a gyógyfürdő kiépítésekor tervezték, amelynek indulásakor az informatikai hálózatnak még csak egy személyi számítógépet (PC) kellett kiszolgálnia. Azonban mind a vendégek számának bővülésével, mind pedig a gyógyfürdő folyamatos terjeszkedésével az informatikai eszközök iránti igény az egy számítógépről 2018-ra már 25 számítógépre bővült. Részben emiatt, valamint az elavult hálózati infrastruktúra miatt az új hálózat tervezése és mihamarabbi kiépítése időszerűvé vált, amelyet idén a Display Computer munkatársai végeznek el.

Komplex hálózatfejlesztés lépései

Egy ilyen nagy méretű informatikai hálózatfejlesztés jelentős előkészítést és igényfelmérést igényel. A munkálatokat vállalkozásunk munkatársai a hálózat részletes és teljes fizikai feltérképezésével kezdték. A feltárás során azonosítani tudtuk azokat a hibákat és szűk keresztmetszeteket, amelyek javítása szükséges az új hálózat telepítéséhez. A feltárással párhuzamosan a hibás végpontok javítása, valamint a szükséges mérési jegyzőkönyvek is elkészültek. Ez a dokumentáció biztosítja, hogy a későbbi hálózatépítés során megfelelő eszközökkel lássuk el az infrastruktúrát, ezáltal a hálózat folyamatos és stabil szolgáltatást tudjon nyújtani mind a vendégek, mind pedig a fürdő munkatársai számára. A munkafolyamat eredményeként elkészült a teljes informatikai hálózat dokumentációja (struktúra rajzok).

Az új hálózatot úgy terveztük, hogy a jövőben az informatikai hálózat gyors és problémamentes munkavégzést biztosítson a fürdő működése során. Mind a belső, mind pedig a külső hálózat sávszélességének növelése megtörtént. Különös figyelmet szenteltünk a biztonsági kérdéseknek. A hálózat biztonsági átvilágítása megtörtént, valamint új tűzfal és fájlszerver beüzemelését végeztük el. Ennek köszönhetően biztonságosabbá vált az adatáramlás hálózaton, valamint a meglévő biztonsági mentési eljárásokat felülvizsgáltuk és módosítottuk, ahol ez biztonsági szempontból indokolt volt.

A hálózatfejlesztés az informatikai eszközök cseréje nélkül nem valósulhatott volna meg, több esetben olyan eszközökön történt a hálózat üzemeltetése, amelyek mind teljesítményben, mind pedig biztonsági szempontból kockázatot jelentettek a fürdő működésére. A Display Computer szakemberei ezen problémákat javították, valamint az elavult eszközöket lecserélték.

A hálózatfejlesztés természetesen nem egyik napról a másikra valósul meg. A munkálatokat több ütemben 2019 év nyaráig készítik el munkatársaink, így a fürdő személyzete és vendégei a nyári szezon kezdetén már az új informatikai hálózat előnyeit élvezhetik. Többek között teljes wifilefedettség az egész fürdő területén és gyors internethasználat.

Az Ön vállalkozása esetén gyakran előfordulnak hálózati problémák? Szeretné hálózatát korszerűbb alapokra helyezni? Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ingyenes konzultációt az informatikai hálózatának fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban!