Mórahalmi Colosseum Hotel**** hálózatának fejlesztése

Hálózati fejlesztés: 2018. március 21-től

A feladat

A Szeged közelében található Mórahalom turisztikai vonzereje rengeteget fejlődött az elmúlt 10 évben, amelynek köszönhetően jelentős számú turista érkezik hazánkból, valamint Szerbiából és Romániából a Dél-alföldi kisvárosba. Részben a jelentős vendégszámnak, részben pedig az egyre több okoseszköznek köszönhetően a wifi hálózat nem volt képes kiszolgálni a vendégek igényeit és folyamatos panaszok érkeztek a hálózat teljesítményére vonatkozóan. A Colosseum Hotel**** – a szegedi Art Hotel**** ajánlására – a Display Computer Kft-t kérte fel a hálózati fejlesztés megvalósítására.

A kihívás

Habár a szálloda munkatársainak tudomása volt a hálózati problémákról, a folyamatos vendégforgalom miatt nehéz volt megfelelő időszakot választani a fejlesztés elvégzésére. A 2018-as nyári szezont megelőzően munkatársaink felmérték a hálózatot és elkészítették a fejlesztésre vonatkozó terveket. A fejlesztést sürgette továbbá, hogy a Display Computer szakemberei az előzetes állapotfelmérés során több biztonsági rést is találtak, amelyek potenciális veszélyforrást jelentettek a szállodában található informatikai rendszerre.

A fejlesztési tervek előkészítését követően a Display Computer összesen 2 nap alatt a szálloda teljes wifi rendszerének cseréjét elvégezte, amelyet 4 emeleten új antennákkal és a wifi egységek bővítésével valósítottunk meg. Emellett a korábban fennálló biztonsági réseket is megszüntettük, ezzel megszűnt a külső támadásokkal szembeni fenyegetettség.

A korszerűsítésnek köszönhetően a vendégek a szálloda egész területén csatlakozhatnak az internethez és élvezhetik a gyorsabb adatkapcsolat előnyeit. Mindez lehetővé teszi, hogy könnyebben osszanak meg képeket, videókat közösségi oldalakon az üdülésük alatt, ami a szálloda számára is fontos szempont. A hálózati fejlesztést követő néhány napon belül már érkeztek pozitív visszajelzések a vendégektől, ami fontos visszajelzés

Műszaki tartalom

18 db wifi antenna
1 db Router / Tűzfal
3 db 24 portos Smart switch
7 db 5 portos switch

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!