„Önnek mennyit érne meg, hogy vállalkozásának elektronikus adatai ne vesszenek el?” Valószínűleg ez a kérdés már felmerült az Ön fejében is, de határozott választ nem tudott adni. Nincs ezzel egyedül, hiszen ezen adatok értéke felbecsülhetetlen minden cégvezető számára és jobb belegondolni sem, hogy mi történne egy ilyen esetben...

A Display Computer kis-, közepes és nagyvállalatok számára nyújt informatikai rendszerfelügyelet szolgáltatást, amely során kiemelt figyelmet fordít az IT infrastruktúra és adatok biztonságára. Napjainkban a raktárkészletek és vagyoni értékek lopás elleni védelme mellett egyre nagyobb figyelmet kell fordítani az IT biztonságra, azonban azt tapasztaljuk, hogy a tulajdonosok és cégvezetők már csak akkor veszik fel vállalkozásunkkal a kapcsolatot, amikor már megtörtént a baj, amelynek oka lehet valamilyen vírustámadás, vagy olyan fizikai meghibásodás, amely következtében az adatok véglegesen elvesznek.

Tegye meg az első lépést a biztonság érdekében és szánjon néhány percet arra, hogy bemutassuk, mely területeken szükséges napi 24 órában biztosítani az informatikai eszközök védelmét. Ha biztos benne, hogy ezeken a területeken az alkalmazottai naprakész tudással rendelkeznek, akkor nem kell aggódnia…

Viszont ha korábban tapasztalt hasonló problémákat, vagy bizonytalan a jelenlegi védelmi rendszer hatékonyságában, kérjen konzultációt munkatársainktól, készséggel állunk az Ön és vállalkozása rendelkezésére!

Hatékony IT adatvédelem a zsarolóvírusok korszakában

A Ponemon Institute szerint 2016-ban a vállalatok 98%-át érte rosszindulatú szoftver okozta fertőzés. 63%-ukat érte webes támadás és 49% tapasztalt DDoS-támadást (elosztott szolgáltatásmegadásos támadás).

Tudta, hogy a számítógépes vírusok sokkal gyorsabban és agresszívebben támadnak, mint a biológiai vírusok? Biztosan tapasztalta már, hogy egy számítógépes vírus jelentősen lassíthatja az informatikai eszközöket, ezzel pedig költségnövekedést okozva vállalkozása számára. Viszont az elektronikus úton terjedő vírusok nemcsak a számítógépek teljesítményét csökkenthetik, hanem vállalkozásának fontos adatait módosíthatják (ügyféladatok, tranzakciók), vagy akár véglegesen törölhetik is.

Napjainkban szinte heti rendszerességgel jelennek meg olyan zsarolóvírusok, amelyek az informatikai

eszközök gyenge védelmét kihasználva titkosítják a fájlokat és a hackerek csak jelentős összegekért cserébe hajlandóak újra elérhetővé tenni a vállalkozása számára nélkülözhetetlen adatokat. Egyes esetekben még fizetési teljesítés ellenében sem. Ezekről az esetekről a legtöbb hazai médium hírt is adott: HVG.hu; Index.hu24.hu;

Munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik az Ön vállalkozása számára veszélyt jelentő vírusokat és segítenek a hatékony informatikai védelem biztosításában – ezzel biztosítva munkatársai és ügyfelei számára a hatékony ügymenetet.

Fájl- és szervervédelem

Ahogy az előző bekezdésekben olvashatta, az elektronikus vírusok jelentős fenyegetést jelenthetnek a vállalkozások működésére. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy nemcsak a vírusok, hanem bármilyen szokványos hardver eszköz meghibásodása vagy például a merevlemez gyakran működési hibájából bekövetkező fizikai sérülése is okozhat végleges adatvesztést – legyen az akár szándékos (például betörés esetén) vagy nem szándékos (rövidzárlat, áramszünet, alkatrész meghibásodás).

Ontime és offline mentés

Az adatvédelem modern megoldási lehetősége.

Az ilyen esetekben sajnos sokszor hiába rendelkezik hatékony vírusvédelemmel, a probléma forrása teljesen más. Mivel a zsaroló vírus lekódolja a fájlokat a teljes hálózaton, így sajnos a mentések is megfertőződnek.

Vállalkozásunk az ilyen típusú adatvesztés megelőzése érdekében az ügyféllel egyeztetett meghatározott időpontokban (havonta, 2 havonta) folyamatos külső mentést készít informatikai eszközein tárolt adatokról, így bármikor visszaállíthatóak azok a fájlok, amelyek nélkülözhetetlenek vállalkozása számára. Ezt a szolgáltatást egyre több vállalkozás választja (még kivállalkozások is), mivel megbízható védelmet nyújt a teljes adatvesztéssel szemben.

Hálózati adatbiztonság (wifi, lan)

Sokan nem tudják, hogy pontosan mit is jelent a hálózati adatbiztonság, miközben az adatbiztonság egyik kiemelt kulcsterülete és a legtöbb elektronikus adatvisszaélés „helyszíne”. A vállalkozások működése manapság elképzelhetetlen informatikai hálózatok nélkül, valószínűleg az Ön vállalkozásában is vannak informatikai hálózatok – akár tud róla, akár nem –, ezért azok biztonságára érdemes időt fordítani.

A hálózati adatbiztonság célja a hálózaton áramló adatok külső féllel (versenytársak, hackerek, zsarolóvírusok) szembeni védelmének biztosítása. Azokban az iparágakban, ahol jellemzően erős verseny tapasztalható, a versenytársak megpróbálnak az informatikai hálózatán keresztül hozzájutni azokhoz az információkhoz, amelyek segítségével megkárosíthatják Önt és a korábbi versenyelőnyt versenyhátrányba fordíthatják.

Milyen adatokhoz juthatnak hozzá a versenytársak? Szinte bármilyen adathoz, amelyet a hálózaton keresztül el lehet érni, legyenek azok akár nyomtatott dokumentumok (ajánlatok, szerződések), ügyféladatok, tranzakciók vagy egyéb biztonsági jelszavak/beállítások. Miként érintené vállalkozása működését, ha valaki az Ön levelezéseibe bármikor belenézhetne, anélkül, hogy tudna róla?

Írja meg kérdéseit!

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A fent leírtakkal egyáltalán nem szerettük volna megijeszteni Önt, viszont fontosnak tartjuk bemutatni, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelnie, hogy felelősségteljes döntést tudjon hozni vállalkozása működésével kapcsolatban! Ne feledje, 100%-os adatbiztonság nem létezik, azonban Ön sokat tehet annak érdekében, hogy a kockázatokat jelentősen csökkenteni lehessen.

Szeretne személyesen is tájékozódni az adatbiztonsági lehetőségekről? Kérjen konzultációt munkatársainktól!

Bízza ránk vállalkozása adatainak biztonságát és Önnek elég lesz csak azzal foglalkoznia, amihez igazán ért: az ügyfelei számára történő értékteremtéshez!