A vállalkozások jelentős része vírus fertőzésnek van kitéve

Habár az utóbbi időben egyre kevesebbet hallunk a zsarolóvírusokról, szakértők továbbra is arra hívják fel a figyelmet, hogy a vállalkozások informatikai rendszerei még mindig nagyon sebezhetőek. Habár erre a bevezetőre sokan csak „legyintenek”, mégis az derül ki a kérdést vizsgáló felmérésekből, hogy komoly okunk van aggódni.

Ön is csak tervezgeti a vírusvédelem bevezetését?

A Sophos 2.700 vállalkozás körében készített felmérésből is kiderül, a vállalkozások közel fele nem rendelkezik megfelelő vírusvédelemmel és azok bevezetését is csak tervezgeti. Ez viszont nemcsak az adott vállalkozásra jelenthet veszélyt, hanem partnereikre is a mindennapi elektronikus kommunikációs során, hiszen ezen vállalkozások nem elszigetelten működnek egymástól, hanem folyamatos kapcsolatot tartanak egymással – elsősorban informatikai hálózaton keresztül. A vírok pedig ezen csatornákon keresztül terjednek…

A felmérésből az is látszik, hogy habár a felmérésben részt vevő vállalkozások 98%-a fontosnak tartja a vírusvédelmi technológiák alkalmazását, mégis egy jelentős részük (45%) csak tervezgeti a bevezetést, vagy nincs erre vonatkozóan semmilyen tervük a jövőre vonatkozóan.

10 ország nagyvállalatai értékelték saját felkészültségüket

A felmérés eredményeiből arra következtethetnénk, hogy valószínűleg ezen vállalkozások túlnyomó többsége a mikro- és kisvállalkozásokat képviselik, ahol viszonylag kevés erőforrás jut az informatikai fejlesztésekre. Ugyanakkor a kutatás 100-5.000 fős vállalkozások körében vizsgálja a vírusvédelmi technológiákkal kapcsolatos felkészültséget. Ezen vállalkozások esetén azt feltételezhetnénk, hogy jelentős figyelmet fordítanak az információ biztonságra és adatvédelemre, viszont ezzel szemben mást tapasztalhatunk. A válaszok hitelességét erősíti, hogy az adott vállalkozások IT vezetőit kérték meg a szervezet felkészültségének értékeléséhez. Az eredmények nemzetközi szinten is fontos üzenetet hordoznak, hiszen 10 ország vállalkozásai körében figyelték meg ezeket az adatokat.

A Display Computer Kft. számos szegedi vállalkozás számára biztosít hatékony védelmet a kibertámadásokkal szemben. Tájékozódjon a lehetőségekről időben és biztosítsa vállalkozása védelmét időben!

Milyen veszélyeknek lehet kitéve vállalkozása? Tudjon meg többet az adatvédelemről és biztonságról IDE kattintva!