Fiatalokat mentoráltunk informatikai elképzeléseik megvalósításában

Részben az elmúlt 20 év munkájának elismeréseként az a megtiszteltetés érte cégünket, hogy egy nemzetközi egyetemi projekt keretében fél éven keresztül mentorálhattunk fiatalokat vállalkozói ötleteik megvalósításában. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy oktatói kollégákkal közösen dolgozhattunk azon, hogy Szegeden egyre több fiatal valósítsa meg önmagát és kezdjen saját vállalkozásba!

Gyakorlatias felsőoktatás elkötelezett vállalkozókkal

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar munkatársai felkérésének eleget téve, fél éven keresztül segítettük szakmai tanácsokkal az egyik hallgatói csapat projektötletét, amely során nem csak ők tanulhattak tőlünk, de mi is a fiataloktól.

Komócsin László, a Display Computer ügyvezetője, az elmúlt több, mint 20 év vállalkozói tapasztalatai alapján segítette a 6 fős fiatalokból és egy oktatói mentorból álló csapatot. A fiatalok egy informatikai vállalkozást szeretnének indítani, amely webáruházak árainak monitorozását kívánja olyan szolgáltatásként nyújtani, amely költséghatékonyan tudja megvalósítani a konkurencia figyelést és naprakész információval tud szolgálni azokon a piacokon, ahol erős árverseny figyelhető meg. Az informatikai ötlet szakmai mentorálása így kifejezetten testhezálló feladat volt vállalkozásunk számára, amely számos ügyfele számára tervezett weboldalt és webáruházat az elmúlt években, ahol minden esetben az árak feltüntetése és kezelése különösen fontos kérdést jelentett.

Iskolapadtól potenciális befektetőkig

A mentorálás során úgy döntöttünk, hogy segítjük a csapatot abban is, hogy egy befektetői workshopra olyan pályázattal jelentkezzenek, hogy lehetőségük legyen akár befektetést is szerezni az ötletük megvalósításához. Habár az eredeti koncepció is érdekes volt szakmailag, a mentori tanácsadásnak köszönhetően sikerült a fiataloknak olyan projektjavaslatot összeállítaniuk, amelyet beválogattak egy befektetői workshop 6 legjobb projektötlete közé. Mindezt a csapat egy szakmai befektetői zsűri előtt prezentálhatta is novemberben.

A közel féléves mentorálásból mi is rengeteget tanultuk! Reméljük, hogy a fiataloknak lesz lehetőségük projektjüket megvalósítani és még lesz alkalmunk közös együttműködésben részt venni. Sok sikert kívánunk!