Wi-Fi hálózat korszerűsítése a Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquaparkban

Átadás dátuma: 2019. január

A feladat

A hotel vezetősége 5 évvel ezelőtt, 2014-ben kérte fel cégünket az informatikai rendszer átvételére, és az infrastruktúra korszerűsítésére, mivel az informatikai rendszerrel kapcsolatban folyamatosan problémák merültek fel. Emellett a szállóvendégek folyamatosan panaszkodtak a wifi hálózat teljesítményére is. A hálózati problémákat akkor feltártuk és az inforastruktúrát nagy mértékben korszerűsítettük. Többek között fizikailak különválasztottuk az office és a vendégek által használt hálózatot – ezzel a megoldással emelve az adatbiztonság színvonalát –, illetve a szálloda első szintjén próbaképp teljes mértékben felújítottuk a Wi-Fi hálózatot is. Ezt a Wi-Fi hálózatot azóta „tesztüzemben” használták a szállóvendégek és a pozitív visszajelzések alapján döntött úgy a hotel vezetősége, hogy szeretné a Wi-Fi hálózat korszerűsítését folytatni – hiszen a többi emeleten továbbra is rendszeresen jelentkeztek problémák, mint például a Wi-Fi hálózat lefedettsége és stabilitása, így a látogatók elégedettsége nem lehetett teljes. A Hunguest csoportnak kiemelt szempont a vendégek részére nyújtott szolgáltatások színvonalának biztosítása, ezért cégünket kérték fel, hogy a komplexum teljes területén végezze el a Wi-Fi hálózat fejlesztését.

 

A kihívás

Egy hotel esetében 0-24-es nyitva tartás jellemző, hiszen a vendégek folyamatosan jelen vannak, így nem lehet leállítani a hálózatot hosszabb időre. Munkatársaink már ismerték a szállodai infrastruktúrát, így könnyebb volt számukra a Wi-Fi hálózat megtervezése, de természetesen figyelni kellett, hogy minél kisebb forgalmú időszakban történjenek a munkálatok. A fejlesztést hétköznapokra, 9:00 és 15:00 óra közé időzítettük, hogy a lehető legkisebb mértékben szüneteljen a vendégek internetelérése. Ebben az időszakban ugyanis a vendégek többnyire a fürdő területén vannak, vagy pedig aktívan töltik az idejüket Szeged városában. Így készült el sorban a szálloda maradék három emelete, valamint a közösségi terek, köztük az étterem, a bowling pálya, a recepció és környéke, a 3 konferenciaterem, végül pedig a szálloda külső teraszának hálózati korszerűsítése. Mivel a fürdő is a komplexumhoz tartozik, a szálloda kiépítését követően a fürdőben is lecseréltük a meglévő Wi-Fi antennákat, illetve újakat helyeztünk el a megafitness részlegben, a belső csúszdaparkban, gyógyászati részlegen, a főpénztárnál, és a nyári pénztárnál is. A komplett felújítás befejezését követően tesztüzem következett, illetve a vendégek visszajelzéseit gyűjtöttük be. A látogatóktól érkezett tapasztalatokat kivizsgáltuk és rövid időn belül kijavítottuk a felmerülő probémákat, így most már a Wi-Fi hálózat biztonságosan és gyors sebességgel használható az épületegyüttes teljes területén.

Műszaki tartalom

1 db központi vezérlő
46 db beltéri antenna
11 db kültéri antenna

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!