Wi-Fi hálózat kiépítése az Alföld-Szeged Kft. csarnokában

Átadás dátuma: 2019. május

A feladat

Az Alföld-Szeged Kft. Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megye területén folytat élelmiszer, vegyiáru és italáru nagykereskedelmet. A cég 3000 m2-es háttérraktárral rendelkezik a kiskereskedők és vendéglátósok teljes körű kiszolgálására, mely közel 10 méteres belmagasságával, polcrendszeres megoldással biztosítja az áruk tárolását. A raktárban vonalkódos áruforgalmi rendszer került bevezetésre, ehhez elengedhetetlen feltétel volt a csarnoképület egész területén Wi-Fi hálózat kiépítése úgy, hogy az összes kiszolgálórendszer és ott dolgozó munkatársak hálózati kapcsolata folyamatos legyen.  A csarnok raktár jellegéből adódóan meglehetősen magas (10 m) belmagassággal rendelkezik, illetve a fémből készült polcok is árnyékolják a Wi-Fi hálózatot, valamint fém polcok egyben interferenciát is okozhatnak, így a kiépítést egy speciális terepfelmérés előzte meg.

 

A kihívás

A terület felmérését és a munkálatokat úgy kellett elvégezni, hogy az ne zavarja a vásárlókat és az árufeltöltőket. Továbbá hidraulikus emelő használatára is szükség volt ahhoz, hogy a polcrendszer felett már meglévő kábeltálcákon el tudjuk végezni a kábelezést, és az antennák felszerelését. Mivel a csarnokban folyamatosan árumozgatás zajlik, a teljes lezárásra nem volt lehetőség a kiépítés idejére. A kivitelezést emiatt szakaszosan végeztük el, igyekeztük minimalizálni az áruforgalom elől elzárt területeket, illetve az alacsony forgalmú időszakokra időzítettük a szerelést, hogy ne okozzunk fennakadást az üzlet működésében. A teljes lefedettséget az antennák körültekintő elhelyezésével oldottuk meg, hiszen a fémpolcok árnyékolása, és a majdnem plafonig történő feltöltés komoly körülményeket teremtett. A gondos felmérésnek és előzetes tervezésnek köszönhetően a munkát összesen két nap alatt el tudtuk végezni, teljes konfigurálással és beüzemeléssel együtt.

Műszaki tartalom

8 db új informatikai hálózati végpont
8 db beltéri wifi antenna
1 db kültéri wifi antenna

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!