Lipóti Pékség üzleteinek hálózati felújítása

Szeged Széchenyi téri és Anna-kúti üzleteiben

Átadás dátuma: 2019

A feladat

Lipóti Pékség a közelmúltban tulajdonosváltáson esett át, az új tulajdonos, aki régi ügyfelünk, megkért minket, tegyük rendbe az üzletek informatikai hálózatát. Mivel pékségről van szó, az oda betérő vásárlók a reggeli kávé vagy péksütemény mellé igénybe veszik a vezeték nélküli internetet, e szolgáltatás biztosítása alapvető feladat egy sikeres pékség esetében. Ügyfelünk stabil és hibamentes hálózat kiépítésére kérte fel a Display Computer Kft.-t, melynek elemei nem akadályozzák a közlekedést és takarítást, illetve az üzletek teljes területén ingyenes wifi lefedettséget biztosít.

 

A kihívás

A munkálatok első fázisában ki kellett keresni a meglévő hálózati hibákat, illetve újra kábelezni és kicserélni az elavult IT eszközöket. A kábeleket úgy kellett elhelyezni és rögzíteni, hogy a napi munkát és a takarítást ne zavarják meg. A kamera rendszer hibáit is detektálni kellett, illetve üzembe helyezni a nem működő kamerákat. Kihívást jelentett, hogy csak az üzlet zárása után indulhatott a munkavégzés, reggelre pedig működőképes állapotban kellett lennie a hálózatnak.

Műszaki tartalom

Optikai hálózat hibáinak felderítése és javítása
1 db új tűzfal
2 db 24 portos Smart switch
1 db 8 portos optikai switch
1 db File szerver Microsoft Windows szerver operációs rendszerrel
Jelenlegi wifi hálózat újrakonfigurálása, és felkészítése a bővítésre
Optikai hálózat hibáinak felderítése és javítása

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!