Kommunikációs hálózat kiépítése a Rosmarin Zrt. számára

Átadás dátuma: 2019. május

A feladat

Cégünk folyamatosan kap olyan felkéréseket, amelyek keretében különböző ipari létesítmények, üzemek informatikai hálózatát kell kiépíteni, fejleszteni, biztonságosabbá tenni. Természetesen nincs két ugyanolyan feladat, így mindig más és más körülmények és elvárások alapján kell teljesítenünk a megbízást. A Rosmarin Zrt. távol-keleti partnereivel eddig mobiltelefonon, hagyományos nemzetközi hívásokon keresztül kommunikált az üzem teljes területén. Az új megoldás keresése költséghatékonysági és biztonsági szempontokból is indokolttá vált. A nemzetközi telefonhívások kiváltására gyors és biztonságos internetes kommunikációra volt szükség, amelyhez az üzem teljes területén vezeték nélküli hálózat kiépítésére kérte fel a Rosmarin Zrt. a Display Computer szakembereit. A projekt keretében fel kell mérnünk, hogy milyen mennyiségű és minőségű Wi-Fi antennára lesz szükség az üzem teljes területének lefedéséhez, és a hálózat megtervezésére, kiépítésére.

 

A kihívás

Egy termelő egység kommunikációs hálózata mindig más szempontok alapján épül ki, mint a lakossági felhasználásra szánt Wi-Fi. Nagyobb stabilitás, szoftverekkel való kompatibilitás és fokozott biztonsági előírásoknak való megfelelés egyaránt szükséges ahhoz, hogy egy ipari szereplő, és partnerei közötti folyamatos kommunikációt biztosíthassuk. A Rosmarin Zrt. 20 db Wi-Fi elérésre alkalmas telefont vásárolt, amikre a kínai partnerekkel egyeztetett szoftverek kerültek telepítésre. Munkatársaink ezt követően a helyszínen speciális mérőműszerek segítségével méréseket végeztek, hogy megállapíthassák, hány antenna telepítésével érhető el a teljes lefedettség. Ezután a Display Computer telephelyén egy tesztüzem következett, kipróbáltuk, hogy a telefonos kommunikációra beszerzett készülékek hardveres és szoftveres jellemzői kompatibilisek-e a felszerelni kívánt Wi-Fi antennákkal. Miután sikeresen lezajlottak a tesztek, munkatársaink elkezdték az üzem területén a kábelhálózat kiépítését és bővítését, majd a Wi-Fi antennák korábban műszerrel kimért helyekre történő felszerelését.

Műszaki tartalom

6 db beltéri wifi antenna
2 db kültéri wifi antenna

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!