Hálózatfejlesztés – Hunguest Hotel Forrás, Napfényfürdő

Átadás dátuma: 2014 május

A feladat

A Hunguest Hotel Forrás**** Szeged egyik legelismertebb szállodája, amely 196 szobájával, három konferenciatermével és vendégei számára nyújtott különböző wellness és szórakoztató szolgáltatásokkal együtt évente több tízezer vendég kényelmét biztosítja üdülés és/vagy üzleti út során. Mivel a szálloda informatikai rendszerével kapcsolatban több probléma is felmerült a vendégek és alkalmazottak részéről, ezért a szálloda vezetése felkereste vállalkozásunkat a probléma elhárítására. Ennek eredményeként a Diplay Computer Kft. feladata a szálloda előző informatikai rendszerének  állapotfelmérése és a XXI. századi biztonsági elvárásoknak megfelelő korszerűsítése volt. Mindezek magában foglalták a vendégek és office informatikai hálózatok fizikai szétválasztását, valamint az első szinten található wifi hálózat teljes felújítását.

 

A kihívás

Az informatikai rendszerek kiépítése egy új létesítményben általában zökkenőmentesebbek, mivel a szerelési munkálatok nem korlátozzák a napi ügymenetet. Éppen ezért, az egyik fő kihívást az jelentette számunkra, hogy a hotel folyamatosan üzemelt a korszerűsítés időszakában. Emiatt különös figyelmet kellett fordítanunk arra, hogy úgy építsük újra az első szinten lévő wifi hálózatot, hogy a korszerűsítés a vendégek nyugalmát ne zavarja, másrészt pedig az office és vendég informatikai hálózatok fizikai szétválasztását úgy valósítsuk meg, hogy az ott dolgozók folyamatosan tudjanak kommunikálni a hálózaton keresztül.

A vendégek kényelmének biztosítása érdekében olyan időszakra időzítettük a wif hálózat korszerűsítését, amikor a vendégek a szálloda egyéb szolgáltatásait használták (pl. wellness, masszázs, fürdő), így a szerelési munkálatok nem zavarták a nyugalmukat. Továbbá az elkülönített office és vendég hálózat kiépítése párhuzamosan valósult meg a régi informatikai rendszer használatával, így a kiépítés befejezését követően rövid idő alatt tudtuk átállítani az informatikai eszközöket az új informatikai rendszer használatára – ezzel együtt pedig a teljes adatállományt korszerűbb és biztonságosabb szerverekre telepítettük.

Műszaki tartalom

A hotel első szintjén a wifi hálózat teljes felújítása - 8 db antenna
2 db Dell szerver (Linux)
1 db Dell szerver (Windows file szerver)
1db Dell szerver (Domain controller)
Gigabites gerinchálózat kialakítása
A vendég és az office hálózat szétválasztása fizikai szinten
4 db informatikai rack szekrény rendberakása
6 db új PC munkaállomás

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!