Hungest Hotel Palota**** informatikai rendszerének és hálózatának fejlesztése

Üzemeltetés átvétele: 2018. május 15-től

A feladat

A Miskolc közelében, Lillafüreden található 4 csillagos szálloda informatikai rendszereinek korszerűsítése vált szükségessé, amelyhez a szálloda olyan partnert keresett, aki nemcsak a munkaállomások karbantartásával és szervizelésével, hanem a teljesen informatikai rendszer és hálózat korszerűsítésének tervezését és kivitelezését is ellátja. A számítógépek cseréje mellett szükségessé vált egy új szállodai szoftver, a Hostware bevezetése is, amelynek telepítésének és integrálásában a Display Computer Kft. munkatársai is részt vettek. A hálózati fejlesztés az egyre gyakrabban szakadozó internet és belső hálózati kapcsolat, és a magasfokú adatbiztonság miatt vált fontossá.

 

A kihívás

A Display Computer Kft. két ütemben végezte el a szükséges fejlesztési munkálatokat, amely során két alkalommal 4-4 napot töltöttünk a szállodakomplexumban. Az előzetes állapotfelmérés során kiderült, hogy a szállodában rendszeresen fordulnak elő hálózati problémák (internet kapcsolat kiesések, vezetékes hálózati hibák), valamint az alkalmazottak által használt régi számítógépeik gyakran lefagynak. Emiatt szükségessé vált az összes hálózati végpont ellenőrzése és a hibás csatlakozások azonnali kijavítása. Ehhez korszerű, FLUKE mérőműszereket használtunk. A javításokat követően a hálózat jelenlegi felépítéséről komplett dokumentáció készült.

Továbbá 20 munkaállomás és a szerver cseréje valósult meg, amely során olyan számítógépek beüzemelését láttuk el, amelyek kifejezetten az adott munkakör elvárásainak felelnek meg. Ennek eredményeként nemcsak új számítógépek segítik a recepción, étteremben és a konyhán dolgozók munkáját, hanem csökkent a recepciónál tapasztalható várakozási idő is.

Az informatikai eszközök cseréje mellett a fő kihívást az jelentette, hogy egy új szállodai szoftver bevezetése vált szükségessé, amelynek telepítését és integrálását úgy kellett megvalósítani, hogy a napi ügyvitelhez tartozó foglalásokat, vendégek érkezésével és távozásával kapcsolatos adminisztrációt ne befolyásolja. Munkatársaink a korábbi Flexys rendszerről a Hostware rendszerre való átállás során segítettek a kasszagépek beüzemelése során is.  A Display Computer Kft. szakemberei a hálózati beállítások során nemcsak új tűzfalat és hálózati elosztókat állítottak be, de a GDPR követelményeinek megfelelően alakították ki a hálózatot, amely még a vállalkozások jelentős részénél nem valósult meg hazánkban.

A munkálatoknak köszönhetően a szálloda informatikai hálózata biztonságosabb lett külső támadásokkal szemben, a napi ügyvitel során használt programok és fileok biztonsági mentését automatizáltuk.

Műszaki tartalom

20 munkaállomás
1 db új fájlszerver
1 db biztonsági mentőszerver
Számos hibás végpont kijavítása, kábelek rendezése
Hálózati eszközök cseréje (router, switchek)
Hálózat felépítésről rendszer leírás

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!