DOW Agrosciences állomásának gyengeáramú kivitelezése

Átadás dátuma: 2013 november

A feladat

A Dow Agrosciences nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismert szereplője a növényvédő szerek fejlesztésének, amely napjaink népesedési kihívásaira kínál innovatív megoldásokat a növénytermesztés gazdaságosabbá és hatékonyabbá tételével. Mivel a kutatás-fejlesztési tevékenység szükségszerűen magas fokú biztonságot igényel, így a Display Computer Kft. feladata többek között a Dow Agrosciences növénynemesítő telephelyének biztonsági eszközeinek, valamint gyengeáramú hálózatának teljes körű kiépítése volt.

 

A kihívás

A projekttel kapcsolatban a legfőbb kihívást az jelentette, hogy a növénynemesítő állomás biztonsági infrastruktúrája során egyszerre kellett védeni a létesítményt a külső behatolástól, másrészt pedig az egyes részlegekbe történő beléptetést korlátozni a jogosultsági szinteknek megfelelően. Ez a feladat egy olyan komplex beléptető rendszer kiépítését tette szükségessé, amely végül 20 beléptető pont telepítését eredményezte, valamint olyan RFID beléptető kártyák bevezetését, amelyek lehetővé teszik a dolgozók tartózkodási helyének monitoros megjelenítését és rögzítését. Emellett olyan kamerarendszer kiépítését kellett megvalósítani, amely nemcsak munkaidőben, hanem akár éjszaka, gyenge fényviszonyok mellett is képes nagy felbontású videó felvételeket készíteni a telephelyen történő eseményekről.

Műszaki tartalom

110 db informatikai hálózati végpont
8 db beltéri wifi antenna
2 db kültéri wifi antenna
20 db beléptető rendszerhez kapcsolódó RFID olvasó monitoros megjelenítéssel a dolgozók tartózkodási helyéről
16 db éjjellátó kamera
24 db mozgásérzékelő
63 db füstérzékelő
1 db 6,5 méteres mobiltelefonról is nyitható sorompó

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!