Biztonságtechnikai és informatikai rendszer – Kontyos Borház

Átadás dátuma: 2019. szeptember

A feladat

A Kontyos Borház Kft. céljai között szerepel, hogy borászati üzemében a minőségi termelés modern, 21. századi körülmények között valósulhasson meg, ezzel elősegítve a termelés optimalizálását, a gördülékeny palackozási folyamatot és a gyártósorok testreszabhatóságát is. Egy termelő üzemben a biztonság a legfontosabb szempont, ezért a Kontyos Borház kiemelten kezeli ennek meglétét új borüzemének tervezése és megépítése során. A projekt keretében fő feladataink olyan riasztórendszer megtervezése és kiépítése az új üzemben, amely bármilyen külső és belső behatolási kísérlet esetén azonnal jelez, ezzel megelőzve az esetleges károkozást, illetve egy kamerákból álló megfigyelőrendszer felszerelése, amely éjjel-nappal biztosítja a folyamatos ellenőrzést. További feladatok még az üzem internetes kommunikációjának kiépítése, illetve a bejáratok távoli vezérelhetőségének biztosítása.

 

A kihívás

Klárafalva egy Szeged közelében fekvő, körülbelül 600 lakost számláló település. Emiatt infrastrukturális ellátottsága messze elmarad egy közepes, vagy nagyméretű városétól, amit cégünk szakembereinek figyelembe kell venni az informatikai rendszer telepítésének előkészítésekor. Az üzem riasztórendszerének kiépítéséhez munkatársaink első lépésként felmérték az üzem területét, adottságait és ezt követően láttak neki a tervezéshez és a megvalósításhoz. Az üzem és a hozzá kapcsolódó központ informatikai hálózata teljes körűen kiépítésre került, ezáltal az üzemtámogató rendszerei és a munkatársak közötti kommunikáció gyorsan, megbízhatóan és biztonságosan valósul meg, elősegítve ezzel a gyártás gördülékenységét. A gyors kommunikációban nagy szerepet játszik az új Wi-Fi hálózat, ami az üzem teljes területét lefedi, illetve a 2 db kaputelefon, mely az üzem kapuinak távoli vezérlését segíti elő. Ezek kommunikációját 2 x 100m-es, föld alatti kábelezéssel oldottuk meg. Kiépítettük az üzem riasztórendszerét is, amely bármilyen külső vagy belső rendellenesség, behatolás vagy meghibásodás esetén jelez az irányítószemélyzetnek, illetve olyan kamerákkal láttuk el a területet, amelyek folyamatosan, éjszaka is jó minőségű felvételekkel biztosítják az üzem környezetének megfigyelését.

Műszaki tartalom

7 db nagy felbontású kamera
1 db wifi antenna
2 db kaputelefon távvezérlési lehetőséggel
10 db behatolás érzékelő
1 db router / tűzfal

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!