Hungest Hotel Palota**** informatikai rendszerének és hálózatának fejlesztése

Üzemeltetés átvétele: 2018. május 15-től

A feladat

A Miskolc közelében, Lillafüreden található 4 csillagos szálloda informatikai rendszereinek korszerűsítése vált szükségessé, amelyhez a szálloda olyan partnert keresett, aki nemcsak a munkaállomások karbantartásával és szervizelésével, hanem a teljesen informatikai rendszer és hálózat korszerűsítésének tervezését és kivitelezését is ellátja. A számítógépek cseréje mellett szükségessé vált egy új szállodai szoftver, a Hostware bevezetése is, amelynek telepítésének és integrálásában a Display Computer Kft. munkatársai is részt vettek. A hálózati fejlesztés az egyre gyakrabban szakadozó internet és belső hálózati kapcsolat, és a magasfokú adatbiztonság miatt vált fontossá.

A kihívás

A Display Computer Kft. két ütemben végezte el a szükséges fejlesztési munkálatokat, amely során két alkalommal 4-4 napot töltöttünk a szállodakomplexumban. Az előzetes állapotfelmérés során kiderült, hogy a szállodában rendszeresen fordulnak elő hálózati problémák (internet kapcsolat kiesések, vezetékes hálózati hibák), valamint az alkalmazottak által használt régi számítógépeik gyakran lefagynak. Emiatt szükségessé vált az összes hálózati végpont ellenőrzése és a hibás csatlakozások azonnali kijavítása. Ehhez korszerű, FLUKE mérőműszereket használtunk. A javításokat követően a hálózat jelenlegi felépítéséről komplett dokumentáció készült.

Továbbá 20 munkaállomás és a szerver cseréje valósult meg, amely során olyan számítógépek beüzemelését láttuk el, amelyek kifejezetten az adott munkakör elvárásainak felelnek meg. Ennek eredményeként nemcsak új számítógépek segítik a recepción, étteremben és a konyhán dolgozók munkáját, hanem csökkent a recepciónál tapasztalható várakozási idő is.

Az informatikai eszközök cseréje mellett a fő kihívást az jelentette, hogy egy új szállodai szoftver bevezetése vált szükségessé, amelynek telepítését és integrálását úgy kellett megvalósítani, hogy a napi ügyvitelhez tartozó foglalásokat, vendégek érkezésével és távozásával kapcsolatos adminisztrációt ne befolyásolja. Munkatársaink a korábbi Flexys rendszerről a Hostware rendszerre való átállás során segítettek a kasszagépek beüzemelése során is.  A Display Computer Kft. szakemberei a hálózati beállítások során nemcsak új tűzfalat és hálózati elosztókat állítottak be, de a GDPR követelményeinek megfelelően alakították ki a hálózatot, amely még a vállalkozások jelentős részénél nem valósult meg hazánkban.

A munkálatoknak köszönhetően a szálloda informatikai hálózata biztonságosabb lett külső támadásokkal szemben, a napi ügyvitel során használt programok és fileok biztonsági mentését automatizáltuk.

Műszaki tartalom

  • 20 munkaállomás
  • 1 db új fájlszerver
  • 1 db biztonsági mentőszerver
  • Számos hibás végpont kijavítása, kábelek rendezése
  • Hálózati eszközök cseréje (router, switchek)
  • Hálózat felépítésről rendszer leírás

Galéria

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!

blureen-itHungest Hotel Palota****