Riasztó, beléptető, kamera és tűzjelző rendszerek kiépítése a Hódagro Mezőgazdasági Zrt. szikáncsi üzemében

Átadás dátuma: 2019. április

A feladat

 

A Hódagro Mezőgazdasági Zrt. számos magyar és nemzetközi tanúsítványnak eleget téve biztosítja a minőséget termékei kapcsán, ezért fontos a vállalkozás számára, hogy üzemeiben minden kötelező és javasolt előírásnak maximálisan eleget tegyen. Az új szikáncsi vágóhíd az egyik legfontosabb létesítmény a vállalat számára, hiszen itt történik majd a húsfeldolgozás. Az üzem kialakítása szigorúan meghatározott biztonsági és higiéniai szempontok alapján történik, fő iránymutatójuk az MSZ EN ISO 9001: 2008 nemzetközi szabvány alap minőségirányítási rendszer, és a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer. Cégünk már korábban is bizonyított a mezőgazdasági üzemek számítástechnikai és biztonságtechnikai rendszereinek kiépítésében, így azt a feladatot kaptuk, hogy a biztonságot és a gyorsaságot szem előtt tartva építsük ki az üzem működését segítő számítástechnikai infrastruktúrát. Ajánlólevelünket egy régi partnerünk adta, akikkel már sok közös kivitelezésben vettünk részt.

A kihívás

 

A projekt meglehetősen összetett volt, hiszen egyaránt meg kellett oldani a külső- és belső behatolásoktól történő védelmet, a kamerák megfelelő helyen való elhelyezését, illetve a dolgozók regisztrált beléptetését a telephely egyes területeire. Az üzem védelmére mozgásérzékelőket helyeztünk el úgy, hogy a teljes terület ellenőrizhető legyen, a riasztórendszert pedig úgy alakítottuk ki, hogy a teljes üzemi területet be lehessen riasztani a vágási időszakon kívül. A tartózkodási hely szabályzására és ellenőrzésére több ponton beléptetőket helyeztünk el, melyek a dolgozóknál levő kártyák leolvasásával biztosítják, hogy az alkalmazottak tartózkodási helye ellenőrizhető legyen, valamint a kártyák jogosultsági szintjei központi szabályozhatóságát. A vágóhíd teljes területén biztosítottuk a Wi-Fi lefedettséget, illetve bevezetésre kerülnek RFID leolvasók, melyekkel a feldolgozásra kerülő hús útja nyomon követhető, így folyamatosan elérhetőek az aktuális mennyiségi adatok a termékekkel kapcsolatban. A megfigyelőrendszert is korszerű, nagyfelbontású kamerák felszerelésével építettük ki, melyek az üzem és annak közvetlen környezetének ellenőrzését napközben és éjszaka is folyamatos, nagy felbontású videó rögzítésével segítik, így az ellenőrzés mellett a hatékonyságot is növelik a dolgozók körében a megfigyelés révén. Végül szükséges volt az új épület és a régi telephely között egy 200 méteres optikai szakasz kiépítésére is, hogy az informatikai hálózatot össze tudjuk kapcsolni a már meglévő infrastruktúrával. A telephely informatikai támogatottsága, illetve a külső- és belső védelme így lett egyaránt biztosított.

Műszaki tartalom

  • 24 db új informatikai hálózati végpont
  • 1 db beltéri wifi antenna
  • 1 db kültéri wifi antenna
  • 16 db beléptető rendszerhez kapcsolódó RFID olvasó
  • 13 db éjjellátó kamera
  • 16 db mozgásérzékelő
  • 10 db füstérzékelő

Kérjen ingyenes konzultációt munkatársainktól és ismerje meg, hogy milyen megoldásokkal tudjuk támogatni vállalkozása hatékony működését!

Galéria

maroti.peter@blureen.huHódagro Mezőgazdasági Zrt. projektmunka